duminică, 23 iunie 2013

Cartea tibetană a morților (1994)

Actualizare Linkuri Video:  24.07.2017

  Film documentar realizat de televiziunea japoneză, ce descrie credința tibetanilor despre ceea ce urmează în Bardö (imediat după fenomenul natural al morții), adică eliberarea conștiinței din contactul cu trupul și familiarizarea ei cu noua realitate spirituală. 
Durata: 47 minute
 





  Cartea tibetana a morților descrie transformarea elementelor constituente ale corpurilor : pământul se transformă în apa, apa se transformă în foc, focul se transformă în aer, aerul se dizolvă în conștiință.
Apoi intervine o experiență a unei luminozități pătrunzătoare, lumină albă pură, radiație curată ce provine din experiența directă a naturii noastre elementare.
  Aici nu mai există întuneric, nici separație, direcție sau formă, ci doar lumină strălucitoare, această infinita radiație este mintea, liberă de umbrele nașterii și ale morții, liberă de orice fel de limitări.
  Acum defunctul nu știe dacă este viu sau nu, totuși el poate să își vadă familia și poate să-i audă plângând.


Sering sung-den,  /  Ascultă-mă cu atenție
Nu ești singur și părăsind lumea, toți mor, nu accepta nici o dorință sau dor pentru acest loc  /  Nu e cu putință să rămâi aici.


  Deoarece defunctul nu a fost capabil să recunoască luminozitatea minții însăși, experiențele lui capătă forme izvorâte din imagini aleatorii ale vieții trecute.
  El își vede prietenii și rudele chemându-l, dar ei nu pot auzi răspunsurile lui, moartea l-a separat de ei și tristețea lor îi lovește inima.
  El își vede prietenii și rudele plângând, își vede patul, dar el nu mai este cel întins acolo, în locul lui se află un cadavru.

Sering sung-den, / Ascultă-mă cu atenție

  În curând vei avea experiența prezenței intense a propriilor stări emoționale ca forme de lumină liniștite și pline de furie, nu te teme, ele nu pot să-ți facă rău, tu ești mort, nu te agăța de trecut, mergi înainte,
Sering sung-den / Mergi înainte, ești mort, nu te agăța de trecut
  Acum îți vei întâlni mintea sub forma proiecțiior care par vii și complet reale, acum vei vedea lumina albastră pătrunzătoare strălucind peste tot în jurul tău, aceasta este esența conștiinței însăși, Buddha Vairochana, înțelepciunea sa este precum o oglinda, reflectând totul, el este forma conștiinței în puritatea sa completă, această înțelepciune este inseparabilă de însăși inima ta... dar vei vedea și o lumină albă difuză evit-o, dacă urmezi alura acestei lumini albe ușoare te vei trezi ademenit în plăcerile temporare ale nașterii ca zeu, trăind într-o nepăsare mândră față de trecerea timpului, și totuși subiect al unei morți neașteptate.

 
  Aici se află formele zeităților pe care Sering sung-den le va întâlni acum.
 Iată înțelepciunea cu inima și mintea sa
Cele 42 de zeități pașnice vor emana din inima lui, iar apoi cele 58 de zeități teribile se vor ivi din creierul său.
  Ele vor apărea una câte una și apoi toate împreună.
Zeitățile pașnice sunt complete, imuabile, invincibile.
-Dacă nu ești pregătit să intri în spațiul lor vast și binevoitor, dacă nu poți renunța la centrarea în ego și la teamă, aceste zeități vor deveni înspăimântătoare, teribile, ele vor bea sângele ego-ului care se agață și vor distruge toate iluziile.
-Dacă el le recunoaște ca fiind expresia propriei sale minți, atunci ele reprezintă fața generoasă a trezirii.
  Formele teribile care provin din creierul defunctului îi par acestuia ca fiind perfect reale.
 -Spaima și furia pe care o simte reprezintă eforturile lui de a evada din starea de trezire completă.
 El hoinărește nesigur în peisajul propriei sale minți.
 -Dacă el realizează că aceasta este propria proiecție, eliberarea este instantanee.
Singur în noapte, bătrânul Lama își cântă :
   "Jocul spontan al luminii înțelepciunii dansează în unde luminoase pe suprafața unui lac".

  * Cartea tibetană a morților este un text ezoteric, straniu, tulburător, pe care însă, cu optica noastră de... europeni, suntem tentați să-l catalogăm drept lipsit de... credibilitate. *

 Vizionare Plăcută ! 

Prima Parte: Un Stil De Viață
 
 
Link alternativ:    https://goo.gl/eC1th1

 Partea a 2ª : Marea Eliberare

 
Link alternativ:   https://goo.gl/5BpNjV 

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar

Sursa : www.documentare.org
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************