duminică, 19 aprilie 2015

Remember Duminical : Iluzie şi realitate + Zorba Grecul

    Iluzie și realitate este ultima parte a documentarului "Esoteric Agenda".
  Iluzie și realitate, doi termeni a căror granițe se dezvăluie a fi cu fiecare zi mai întrepătrunse. Atât de întrepătrunse încât cu fiecare zi, pe măsură ce credem că învățăm a le deosebi, constatăm noi întrebări care ne aduc înapoi la necunoscutul locului de început.

   Oameni de știință, clerici, spirite evoluate sau simpli oameni detașați de probleme metafizice se contopesc în iluzia și realitatea a ceea ce numim timp, spațiu, existența biologică sau ființa proprie.
   Teoriile rezultate în urma descoperirilor științifice ale ultimului veac par să ne pună pe o pistă satisfăcătoare din punct de vedere al înțelegerii actuale.



Surse:  http://esotericagenda.net
http://www.privireinviitor.ro/articole/95-iluzie-si-realitate.html 
                         *          *          *          *          *          *          *          *          *          *
 Zorba Grecul

  "Zorba Grecul este un film despre oameni cu sânge fierbinte și oase solide, despre sălbăticiune și inadaptare umană, despre semnificațiile vieții. Totul în acest film, inclusiv muzica lui nostalgică și incredibil de frumoasă, se prezintă la scară mare. Singurul lucru care îi lipsește este culoarea." – George Angeli - 1965 (Films and Filming).
   Exuberanța lui Zorba, capacitatea caracterului de a vedea numai partea senină a vieții și de a transfera atitudinea sa optimistă și celor din jur, combinate cu metafora dansului pe plaja pustie fac din acest film o capodoperă.

Partea întâi
Partea a 2ª 

  Cu Lumină în Pace și Iubire ! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************