vineri, 14 aprilie 2017

FilmCuMesaj: FRANCISC DE ASSISI * DOCUMENTARUL

   Bun găsit dragilor, astăzi vă propun spre vizionare un film documentar produs în 2003 numit, în original  SAINT RELUCTANT (SFÂNTUL ȘOVĂIELNIC): Francisc de Assisi.
   Francisc din Assisi este unul dintre oamenii cei mai respectați și influenți din istorie. Au existat diferite filme despre el, mulți îl venerează în întreaga lume și, desigur, au existat mulți călugări franciscani, ca să nu mai vorbim de alți creștini dedicați, care s-au convertit în al treilea ordin Franciscan, și care nu sunt romano - catolici.
    Sfântul șovăielnic, credința și valorile mijloacelor documentare de televiziune despre Sf. Francisc de Assisi, este cel mai frumos produs, un tratament complet și succint a mass-media despre acest mare om. Chemarea lui Dumnezeu pentru Francisc de a reconstrui biserica sa, devine un apel la noi toți, prin acest documentar.  Acesta începe cu tinerețea sa sălbatică și „Playboy“ din Assisi, ne arată schimbarea lui dramatică când merge la război și este capturat și își petrece un an în pragul morții, când suferă de malarie într-o închisoare mizerabilă.
    Când iese, el nu este același Francis. El rătăcește și ajunge într-un veche și părăsită capelă, și este chemat de Dumnezeu pentru a reconstrui biserica lui Dumnezeu. Când tatăl său îl ia la întrebări, el se duce la episcop, se desnudă și renunță la toate bunurile sale lumești. 
   Dar, aceasta este doar începutul poveștii. Biserica provoacă apelul său la predicare. Francis trebuie să prezinte cazul său înaintea Papei Inocențiu al III. Mai târziu, el pierde propriul ordin „Franciscan“ la o facțiune rivală care sunt, spre deosebire de el, pentru a deține bogăție lumească. 
   În cele din urmă, el urcă în vârful unui munte timp de patruzeci de zile de post și primește semnele stigmatelor, prima persoană înregistrată în istorie cu aceste semne. El moare cu doar trei prieteni de partea lui. 
   Nu numai credința și valorile de producere ale mediilor de comunicare oferă profunde cunoștințe despre caracterul Sf.  Francisc, ei fac acest lucru prin utilizarea de minunate și
dramatice reconstituiri. Acestea nu sunt mici filme, ci narațiuni de percepții și reprezentări a ceea ce s-a întâmplat de fapt. 
   În ciuda fidelității reproducerilor, este interesant faptul că oamenii de știință nu au o înțelegere clară asupra miracolelor stigmate, sau unele dintre celelalte miracole din viața lui Francisc. Oamenii de știință par să încerce să le explice. Adevărul vieții sale vine oricum. Chemarea lui Dumnezeu pentru Francisc de a reconstrui biserica lui devine un apel la noi toți prin acest documentar.
 

 (Sursa: https://www.movieguide.org/reviews/Reluctant-Saint-Francis-Of-Assisi.html)
    O altă părere despre acest documentar puteți găsi pe linkurile următoare: https://www.firstthings.com/article/2003/03/reluctant-saint   și  http://www.christianitytoday.com/ct/2003/aprilweb-only/32.107.html   sau puteți viziona acest documentar, în cele ce urmează, pentru a vă face propria părere ...

 Vizionare Plăcută !


Link alternativ:   https://goo.gl/SKA1KX

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************