vineri, 3 ianuarie 2014

ANUL 2014 : “ÎNȘIR-TE MĂRGĂRITAR…… “



astro_2gw_366_anul_2014.76396.12031
“Un tanar si chipes boier trecea candva pe un drum. Intr-o canepiste se aflau trei fete. Intaia dintre ele fagadui :
— De m-ar lua pe mine de sotie tanarul acesta, i-as imbraca pe toti oamenii curtii sale cu firele de pe un singur fus. A doua adauga :
— De m-ar lua pe mine, i-as satura pe toti oamenii curtii lui cu o singura paine.
A treia incheie :
— Iar de m-ar lua pe mine i-as face doi copii cu totul si cu totul de aur.
Tanarul se insura cu cea de-a treia.
Veni sorocul ca nevasta sa nasca. Barbatul lipsea. Atunci o alta fata din casa, impreuna cu mama ei, doua rautati cu suflet negru ca noaptea, ingropara copiii de aur. Si, cand se intoarse barbatul, ii aratara doi catei, zicand : „Iata ce ti-a nascut nevasta !”
Barbatul isi lasa sotia si se insura cu mincinoasa si inselatoarea.


Numai ca, din locul unde fusesera ingropati copiii, rasarira doi meri cu coaja de aur.Inselatoarea ruga sa fie taiati si din lemnul lor sa se faca scanduri la pat. Noaptea, scandurile vorbeau :
— Tie iti este greu ?
— Nu, pe mine doarme tata !
— Mie imi este greu, pe mine doarme mastera !
Aceasta auzi ce vorbeau scandurile. Dis-de-dimineata, facu ce facu si scandurile le azvarlira in foc. Scanteile se ridicara pe cos. Doua cazura in gradina. Din ele rasarira doua fire de busuioc.Un mielusel manca busuiocul si lana lui se facu de aur.
Inselatoarea, prefacandu-se ca e bolnava, zise ca nu se va putea vindeca decat mancand din carnea mielului cu lana de aur. Mielul fu taiat si matele lui spalate la rau. O bucatica din ele se pierdu în apa. Apa o purta pe tarm. Si acolo se ivira un baiat si-o fata cu totul si cu totul de aur. O batrana ii lua pe copii sa-i creasca. Ii imbraca in niste straie vechi. Si vremea incepu sa treaca.

   Intr-o zi, boierul facu o claca, unde se adunara toti baietii si fetele din sat, ca sa insire margaritare. In timp ce insirau margaritare, fiecare copil isi spunea povestea vietii lui.Fu poftit si baiatul de aur. Fata de aur asculta.
Baiatul incepu sa povesteasca tot ce se intamplase de cand maicuta lui fusese luata de nevasta in casa boierului si pana intr-acel ceas.Tatal isi stranse la piept copiii. Isi rechema sotia, care fusese izgonita in camera slugilor. Si pe inselatoare o lega de cozile a doi armasari salbatici care o rupsera in bucati. Traira apoi cu totii fericiti pana la adanci batranete.” Petre Ispirescu

              * * *         Anul 2014       * * *
  Harta momentului nasterii anului 2014 are un ascendent in Balanta gradul 5:02 iar aceasta energie cardinala de aer va activa pe tot parcursul anului dorinta de armonie. Acordurile fine ale acestui ascendent ne indeamna catre  “ cooperare”, putem face pasi importanti in directia  aceasta cu conditia sa fim hotarati, sa dam deoparte iluziile. Nesiguranta si confuzia interioara vor disparea in momentul in care ne vom gasi locul intr-un grup, o relatie  fata de care vom simti intuitiv ca apartinem.Nu trebuie sa uitam ca aceasta energie de tip Balanta activeaza tot ceea ce tine de frumos, echilibru , diplomatie, placere, casatorie, pace, seductie , sociabilitate ,conciliere. Dar in fuziune cu ascendentul in Balanta se afla Marte in Balanta in opozitie cu Uranus in Berbec din casa partenerului, deci incepe lupta. Daca Marte este baiatul de foc al cerului, in semnul de aer al Balantei, focul este intretinut  iar in aspect cu Uranus(socul, neprevazut, nou), sunt accentuate rivalitatile, rupturile de contracte, casnicii si asocieri, riscuri de uniuni precipitate care oricum nu duc decat la scene si certuri, chiar deceptii, posibilitati de separare, deci atentie. Energia acestui aspect poate aduce schimbari  dar si directii periculoase, lipsa de intelegere, de indulgenta fata de semeni, este amplificat neprevazutul in plan social, in asocieri, in parteneriate, in afaceri, in natura . Este o energie ce pune in miscare totul, este o energie ce stie sa miste pamantul, sa miste strazi, copaci, oameni, sa miste fapte, actiuni, hotarari, neprevazutul, dar,  intr-un ritm alert, este o energie asemanatoare unui fulger ce poate rupe totul in cale, de aceea va recomand multa prudenta in acest an, cultivati calmul, iertarea, temperati-va si nu actionati in forta, forta va da nastere la o alta forta ( exact ca si in fizica),  “cine seamănă vânt  va culege furtună “ în acest an.  

art iubirii
 
 Dar povestea principala a anului 2014 este “ Insir-te margaritar”, spun asta deoarece guvernatorul ascendentului in Balanta este Venus retrograd in Capricorn aflata  in opozitie cu asteroidul Varuna. Deci Venus retrograd in Capricorn devine zeitatea cosmica pusa de Stapanul Suprem sa guverneze intreg anul 2014,  Venus va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur. Trecutul trebuie analizat exact ca in povestea “Insir-te margaritar ‘iar acolo gasim solutia tuturor problemelor de azi.
Venus este o planeta personala, ea influenteaza viata noastra  in fiecare minut si ne invata despre relatii, frumusete, creativitate, dragoste, romantism, placeri, valori. In Capricorn, iubirea lui Venus trebuie rasplatita cu ceva, cu statut social, cu bani( cititi povestea). Venus guverneza Balanta deci relatiile dar si Taurul, valorile proprii, prin urmare, lucrurile testate in perioada de retrogradare  dar si pe parcursul intregului an 2014 vor fi relatiile, valoarea unei relatii, valorile personale, talentele si ceea ce facem cu acestea pentru a ne face viata mai frumoasa.
Venus retrograd in Capricorn in casa IV( pamant si apa)  poate sa faca din valorile noastre adevarate mlastini sau iazuri frumoase, ne intreaba ce am construit in trecut astfel incat noi sa ne simtim acuma in siguranta. Cum casa IV vorbeste despre radacinile noastre, despre familie, parinti, acasa, Venus retrograd  in casa IV pare a fi o “ claca in familie “ unde insiram margaritare.


Rama-Varuna
 
Asteroidul  20000 Varuna este un centaur, un corp cosmic situat in centura Kuiper, al carui simbol astrologic poate fi derivat din faptul ca acesta a fost descoperit in decembrie 2000, la doar cateva zile de descoperirea fraudei electorale la cel mai inalt nivel in SUA. Este  o planeta pitica (transpluto) iar in mitologia indusa, Varuna este Zeul cerului atotcuprinzator, separarea cosmosului de haos si protejarea populatiei de cei rai. Maretia lui morala si sfintenia lui au depasit cu mult toate atributele celorlalte divinitati. El se refera la extinderea constiintei si a bucuriei la un nivel cosmic, este justitia divina.Varuna reprezinta “dincolo de mare”  si este judecatorul cosmic ce capteaza infractorul cu latul lui. El este stapanul suprem al cosmosului, detinatorul ordinii divine, aducator de ploaie, respectarea contractelor, promisiunilor.  El este atotputernic si atotstiutor, este responsabil de miscarea soarelui pe cer si separarea zilei de noapte care nu trebuiesc  amestecate, mentine aceasta forma pe pamant, stie fiecare gand, fiecare zbor al unei pasari, este prezent in  fiecare adunare. Varuna este detinatorul ordinii cosmice  care pastreaza totul in ordinea prestabilita. El este strans legat de zeul Mitra si asteroidul 4486 Mithra , un zeu al luminii, nemuririi, al  adevarului si cuvantului promis.El pedepseste minciuna, incalcarea promisiunilor dar ofera si nemurire. De curiozitate, am ridicat harta lui AL. Mitru nascut pe 6 noiembrie 1914 , din instinct am stiut ca are asteroidul 4486 Mithra proeminent ( numele lui ) iar in harta lui are acest asteroid in fuziune exacta cu Neptun retrograd in Leu( povesti initiatice despre Zei-Legendele Olimpului) pe gradul 0:27, nemurirea face parte din numele lui, din povestile lui.
  Una din temele lui Varuna, atat astrologice cat si mitologice, este pedeapsa mincinosilor, a celor care nu-si onoreaza promisiunile, contractele. Venus este taina placerilor si creatiilor iar in opozitie cu Varuna, dialogul astral este intre adevar, respectarea promisiunilor si acest mister. Cum Venus este retrograd, dialogul cantareste trecutul si va  continua si dupa intrarea lui Venus in mers direct pe 31 ianuarie 2014. Dar cum aspectul de opozitie nu este cel mai calm dialog, pot spune ca anul 2014 va aduce destule provocari legate de familie, iubire , valori, placeri , cariera , adevar .Varuna este o energie ce vrea sa tina lucrurile in ordine corecta  dar in acord cu ordinea cosmica si nu cu  cea facuta de oameni aici pe pamant. Varuna in Rac in caxa X este puternic, este intr-o casa unghiulara cu puternice influente asupra mamelor, copii, familie, cariera, sefi. Cum casa X este este “ cea mai vizibila “  parte a diagramei astrale , adevarul  adus in lumina este vazut de toti .
Daca Venus in mers aparent retrograd se pricepe destul de bine sa ne insele in legatura cu  nevoile proprii, ne lipseste de o apreciere corecta  a propriei valori dar si a valorii celuilalt, Varuna ramane totusi cel care stie raspunsul, stie pe cel care a incalcat o promisiune, un contract, il stie pe cel care a mintit  si il va pedepsi( vedeti povestea” Insir-te margaritar”).
Un aspect de opozitie ramane totusi un aspect provocator dar vedem provocarile , este ca un joc de sah in care vedem ce piesa este mutata de adversar si noi actionam ca atare.
Dialogul dintre Venus retrograd in Capricorn si Varuna in Rac este mediat de  asteroidul 2212 Hefaistos in Pesti , este un ajutor astral ce ne spune destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, sunt “maini astrale” intinse catre noi , este un ajutor imens in descoperirea erorilor trecutului.


Hephaestus__Zeu
   
 Asteroidul 2212 Hefaistos este numit in onoarea Zeului Focului , maestru artizan si fierar divin. Dar povestea acestui Zeu este una trista, ciudata . El reprezinta aspecte ale barbatului vrednic, muncitor, artizan desavarsit dar cel mai nefericit datorita aspectului fizic, tradarii lui de catre sotie  iar zeii si zeitele nu prea au vrut sa aiba de a face cu el. Dar de-a lungul timpului, Zeii nu au putut sa-l mai ignore datorita inteligentei, maiestriei, abilitatii lui, el a fost unul dintre marii zei ai Consiliului celor doisprezece guvernatori.
“Precum in cer, asa si pe pamant “, cei care sunt cu adevarat daruiti  gasesc tot timpul o modalitate de a urca in partea de sus, de a-si pune in lumina genialitatea cu toate piedicile celor din jur, chiar si din partea familiei. Acest asteroid arata respingere, suferinta  dar arata unde si cum lucrezi, unde esti cel mai abil. Acuma  in spatiu, iubita lui sotie Venus este  in mers aparent retrograd, ea nu mai este vizibila, isi plange pacatele, infidelitatile. Venus face un aspect de sextil cu Hefaistos, este un aspect benefic , este ca o strangere de mana intre cei doi actori astrali, o strangere de mana ce aduce  compasiune si iertare fata de zeita fortata sa se casatoreasca fara dragoste, fortata sa tradeze , sa insele. Opreste-te in numele iubirii si iarta  doar asa ne putem elibera. Iertati si imbratisati  acest mare invatator numit durere, acest aspect este ca un medicament al inimilor arse de prea multa furie, tradare, pierdere.In ciuda tuturor dificultatilor emotionale si fizice , anul 2014 este un an in care “ metalul de baza al naturii noastre poate fi transformat in aur “
Asa cum Zeii nu au putut sa-l ignore pe Hefaistos  datorita inteligentei lui geniale  asa si nasterea anului 2014 nu poate ignora acest asteroid care mediaza prin inteligenta lui geniala conflictul dintre  Venus retrograd in Capricorn si Varuna .
Cei care sunt talentati gasesc intotdeauna un punct ZERO de inceput, iar acuma Hefaistos accentueaza acest lucru.” Ciocanul divin”  ciopleste sufletul nostru in scopul de a a deveni mai buni decat suntem. In ciuda exilarii lui de catre zei, Hefaisos a creat multe obiecte pentru zei, cum ar fi fulgerele lui Zeus, sagetile lui Apollo, scutul Athenei. El a fost singurul Olympian care s-a reintors pe Muntele Olymp dupa ce a fost exilat.
Cu Hefaisos in Pesti, armele noastre sunt sensibilitatea, credinta, iertarea, arta, muzica,compasiunea, viclenia. In ciuda tuturor dificultatilor emotionale si fizice, Hefaistos ne ajuta sa vedem falsitatea, ceea ce este fals in viata noastra ,ne pune la indemana un ciocan divin pentru a ne reface viata. Hefaistos stie sa dea forma unor  lucruri de valoare iar anul 2014 ne va ajuta sa dam o forma clara unor talente de-ale noastre.  Hefaistos –fierarul divin forjeaza sufletul nostru in scopul de a deveni mai buni decat suntem, poate fi greu si dureros dar foarte necesar .

imagine
La  Multi Ani 2014!
Adriana Tudosa

 Cu Lumină în Pace și Iubire !

Sursa : http://adriana-astro.com/anul-2014-insir-te-margaritar/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************