duminică, 26 octombrie 2014

Recomandare film : Rezonanța (2012)

      De la Herodot zicere : " Unica avere este cunoașterea, și singurul dezastru este ignoranța " . Are dreptate, și iată de ce : vedem zilnic, dar nu înțelegem ...

        În fizică, rezonanța este tendința unui sistem de a oscila cu amplitudine maximă la anumite frecvențe, denumite frecvențe de rezonanță. La aceste frecvențe, chiar și forțe oscilante mici pot produce amplitudini de vibrație mari, deoarece sistemul stochează energie oscilantă. Când atenuarea este mică, frecvența de rezonanță este aproximativ egală cu frecvența naturală a sistemului, la care el vibrează liber. Rezonanța apare la toate tipurile de sisteme oscilante: există rezonanță a undelor mecanice, rezonanță electromagnetică, și rezonanță a funcțiilor de undă în fizica cuantică.


        La mijlocul anilor "80 mai puțin de 3% din toți oamenii planetei foloseau telefoane mobile, iar în ziua de azi aproape 100% din oameni le folosesc. Acum trăim  într-un ocean de radiații electromagnetice. Sunt în jurul nostru, invizibile; dar știm că sunt acolo. De fiecare dată când ridicați telefonul mobil știi asta, frecvența este acolo. Este foarte greudăm ceasul înapoi, de fapt, este imposibil, dar trebuie să fim conștienți de efectele negative asupra sănătății, astfel încât să putem alege în a lua măsuri de precauție împotriva expunerilor prelungite la aceste radiații. Noi, pur și simplu, nu înțelegem pe deplin ceea ne înconjoară.

      Rezonanța - ființe de frecvență (titlul original, în lb. engleză) este un senzațional documentar ce ne deschide ochii, informându-ne de care și cum arată efectele negative incomensurabile provocate nouă,  trăitorilor în acest ocean de frecvențe electromagnetice.  În loc să învinovățească industria în stilul obișnuit de tipul teoriei conspirației, filmul arată cu fapte simple dar relevante, uneori șocante, ceea ce se știe dar nu se spune.
   Cel mai important, modul în care filmul privește dimensiunea istorică și evolutivă a unei tehnologii relativ tânără, este destul de convingătoare - începând cu așa-numita Rezonanță Schumann. Această frecvență electromagnetică este nu numai "pulsul Pământului", dar și a vieții însăși; prezența sa pare a determina bunăstarea fizică și mentală a oamenilor, ca să nu mai vorbim de influența sa asupra existenței tuturor speciilor de animale.
        Din fericire, documentarul rămâne distant de părerile experte, vorbește și prezintă aceste fapte cu compasiune și respect pentru un public ne-științific. Se pare că realizatorii au depus mult efort pentru a face concluziile lor tangibile și ușor de înțeles - nu în ultimul rând ca o narațiune care foarte mult se bazează pe experiența umană.


   Corelația dintre dezvoltarea de tehnologii fără fir (wireless,, etc.) și dispariția alarmantă a multor familii de albine, de exemplu, este atât de dramatic pe cât este, dar nu și-a găsit încă drumul în sensibilizarea opiniei publice. Văzând cum albinele părăsesc stupii în care se află un telefon fără fir, ca experiment, este preocupant, știind ce ar putea însemna pentru hrana globală; dacă stâlpii de telefonie mobilă domină peisajele noastre ar trebui să ne dea serios de gândit.      Conform cercetărilor și investigațiilor din film, patru specii de albine americane au scăzut în număr cu 98%, și, de asemenea, sensibilitatea de navigație ale păsărilor și fluturilor ce depind de frecvență naturală și câmpul magnetic al Pământului. Indiferent dacă sunt sau nu dovedite cu certitudine, faptul 190 de specii de păsări sunt pe cale de dispariție iminentă ar putea fi cauzate de  " frecvențe artificiale".    În cele din urmă, "a putea"  trebuie să fie suficient, ca motiv de îngrijorare și aceasta este argumentul filmului : dezvoltarea susținută a unei tehnologii a cărei impact și consecințe, la urma urmei, nu au fost cercetate cu rigoarea pe care o meritau. Cu toate acestea, se pare că există cercetare științifică suficientă care sugerează că problema este mult mai gravă decât ne gândim, și eventual, ignorată - nu numai de oamenii cu interese


  Deși rezonanța explorează "pânzele de paianjen" comercial și politic țesute de o industrie a profitului, documentarul se întrepătrunde cu  istoria umană. Există un sat mic englez, cu 18 case și o antenă de telefonie mobilă, care pare să se fi transformat într-un grup de afectați cu cancer; limitele de radiații stabilite împotriva craniilor de soldați sunt depășite, în timp ce copii de 8 ani folosesc telefoanele mobile; sau fenomenul de "electrosensibilitate", care afectează  aproximativ 3% din populație, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.    Cu toate acestea, documentarul nu se oprește aici. Acesta merge la cauza problemei - simplul fapt noi nu putem vedea frecvențele artificiale în care suntem scufundați; dar transformate în sunete acustice, devin detectabile ca și în experimentele "live" realizate în film, vorbesc de la sine...        Concluziile documentarul sunt evocatoare și sugestive. În cele din urmă, "conexiunea" noastră cu frecvențele naturale ale Pământului - și toată viața - pare să se  fi deteriorat în moduri noi ce încă nu înțelegem, dacă nu le cunoaștem întâi. În acest sens, rezonanța este departe de a fi alarmistă, doar tragerea unui semnal de alarmă.


   Nu în ultimul rând, există o dimensiune spirituală a subiectului filmului ce începe, dar, din păcate, nu este continuată. Există o corelație directă între Rezonanța Schumann și o anumită frecvență a creierului uman - undele Alpha - deci este mai mult decât probabil frecvențe artificiale ar putea afecta, de asemenea, modul nostru de a gândi și a dormi;  acest lucru, dincolo de toate riscurile medicale, ar putea avea chiar repercusiuni mai alarmante, deoarece se referă la conștiința în sine.

Link 1 



Link 2 


Link 3 



Linkuri alternative :   AICI 1  și  AICI 2 . 

   Cu Lumină în Pace și Iubire !
   Paul Marian PolMar

Sursa :   Traducere articol din  http://staticmass.net/documentary/resonance-beings-of-frequency-documentary-2012-review/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************