duminică, 6 decembrie 2015

Remember Duminical : Echilibrul (2002)

 Bun găsit dragilor,
  continuând cu seria remember (aducere aminte pentru reflecționare) astăzi readuc acest film
mereu actual, equilibrium în limba engleză.
  Acțiunea filmului se desfășoară într-un stat-oraș pe nume Libria. După ce un al Treilea Război Mondial a devastat Pământul, a apărut un stat autoritar a cărui ideologie a determinat că emoțiile umane au fost sursa conflictului. Orice emoție este interzisă cu desăvârșire, iar „infractorii simțurilor” sunt reținuţi și condamnați la „ardere”. Materialele ilegale sunt evaluate drept „EC-10”, care vine de la „Conținut Emoțional”, sunt incinerate. Toată lumea este obligată să facă o injecție zilnică de Prozium, un inhibitor de emoții, pentru bunul mers al economiei și societății. Libria este guvernată de Consiliul Tetragrammaton ce este condus de o figură cunoscută drept „Tatăl” (Sean Pertwee). 
  Tatăl nu interacționează niciodată fizic cu oamenii ci poate fi văzut pe ecranele gigant plasate de-a lungul întregului oraș. În vârful forțelor de ordine ale Libriei se află Clericii Grammaton care sunt antrenați în arta marțială gun kata. Clericii întreprind raiduri în „regiunea de jos” a orașului unde distrug orice material ce poate provoca emoții, precum obiectele de artă, cărți sau muzică, şi execută oamenii care le ascund. În ciuda eforturilor acestora, s-a format o mișcare de rezistență cunoscută sub numele de „Underground”. John Preston (Christian Bale) este un Cleric Grammaton de rang înalt și tată văduv a doi copii, iar soția lui, Viviana (Alexa Summer) a fost executată din cauza emoțiilor.

  După un raid, Preston îl observă pe partenerul lui, Errol Partridge (Sean Bean), luând o carte de poeme în loc s-o incinereze. Dându-și seama că Errol are de gând să păstreze acea carte, Preston îl urmăreşte şi îl execută. Înainte de-a muri, Errol îi spune că va suporta cu mare drag toate consecințele emoţiilor. Dimineața următoare, Preston își sparge accidental flaconul ce conține doza zilnică de Prozium şi nu are un înlocuitor la îndemână, astfel că începe să simtă anumite emoții. După ce primește alte flacoane în loc, el decide să nu le mai ia și le ascunde după oglinda de la baie.
Notă: Așa cum bine se știe, violența nu este modalitatea de rezolvare a oricărei divergențe de orice natură; într-o confruntare violentă, una dintre părți moare, iar cealaltă sau celelalte sunt grav rănite și afectate. E timpul să înțelegem această concluzie simplă, o dată pentru totdeauna; de asemenea, înlocuirea unei dictaturi cu o altă dictatură nu rezolvă nimic, doar schimbă un jug cu altul, detaliile făcând diferența. Vizionare Plăcută ! 

 Pentru o buna vizionare se recomandă click în Close ad and continue as Free User de câte ori este nevoie să dispară publicitatea, apoi dați redare, pauză 3-5 minute pentru încărcare video, și VIZIONARE PLĂCUTĂ !
Link 1
Link 2 
 
    Cu Lumină în Pace și Iubire !

    Paul Marian PolMar

PS : Începând de săptămâna viitoare, vom posta câteva filme complementare a unui cunoscut serial sf, posibil mai puțin cunoscut decât Star Trek și Star Wars, dar la fel de captivant : Babylon 5.

Surse : http://www.filme-bune.net/equilibrium-film-online-subtitrat-in-romana/
http://adinaamironesei.blogspot.com.es/2013/04/recomandare-film-equilibrium-2002.html 
http://filmesubtitratehd.ro/movie/equilibrium-2002-online-subtitrat/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************