vineri, 23 martie 2018

Recomandare film: VEGAN 2015 Română

  Bun găsit dragilor,  începând de azi și timp de câteva săptămâni voi posta despre vegan(ism), deci despre alimentație, un subiect vital despre care se vorbește prea puțin în ziua de azi ținând cot de importanța pe care o are în viața noastră zilnică, dacă mă gândesc că 90% din bolile actuale sunt cauzate de o alimentație majoritar incompatibilă cu corpurile ființei umane de pe planeta Pământ. Dar ce interes au medicii de familie sau specialiștii să vă spună aceste informații, marea lor majoritate lucrează ca și agenți de vânzări pentru companiile farmaceutice, vânzându-vă o gamă largă de produse sintetice numite medicamente, încasând un comision frumușel pentru convingerea dvs. să consumați aceste droguri inutile, înșelătoria lor va fi condamnată în viitorul apropiat când populația va conștientiza aceste fapte. Aceste medicamente nu vindecă niciodată, doar calmează și reduc pe moment evoluția bolii și efectele sale, în cazurile fericite. 
   Nu poți ascunde adevărul la nesfârșit, a sosit momentul să spunem adevărul, deci Veganismul se extinde cu cât este mai cunoscut de cei ce vor să fie  sănătoși. Cunoaște adevărata alimentație a omului, ar spune unii, fiindcă așa și este.
    Ca introducere și completare la filmul documentar VEGAN 2015 public o parte din articolul doctorului Ernst Walter Henrich numit VEGAN * Cea mai sănătoasă alimentație și efectele sale asupra climei, mediului înconjurător, dreptului animalelor și omului.


   Alimentația vegană este aceea lipsită de produse de origine animală. Mereu când se face într-un mod corect și echilibrat, este alimentația cea mai sănătoasă posibilă, rezultând benefică pentru mediu, climă, animale și oameni. Datorită adoptării unei alimentații și a unui stil de viață vegan poate aduce mari beneficii tuturor, în special copiilor și nepoților noștri, pentru climă și pentru animale. Pentru că, pentru a lua decizii sănătoase pentru noi înșine și pentru planetă, avem nevoie de informațiile potrivite.
  Genialul Albert Einstein a spus acum câteva decenii:
 "Nimic nu va fi mai benefic pentru sănătatea omului și va crește mai mult șansele de supraviețuire pe Pământ decât evoluția la o dietă vegetariană". Cuvinte uimitoare pentru acele timpuri în care nu se știa prea multe despre impactul dietei asupra sănătății, sau conexiunea cu mediul înconjurător, clima, foametea din lume, drepturile animalelor și ființele umane. Dacă Albert Einstein ar fi avut la dispoziție cunoștințele actuale ale științei moderne, cu siguranță cuvintele sale s-ar fi schimbat puțin:
  "Nimic nu va fi mai benefic pentru sănătatea omului și va crește mai mult probabilitățile de supraviețuire pe Pământ decât schimbarea la o alimentație vegană".

    Obiceiurile alimentare ale națiunilor industrializate au efecte dramatice asupra sănătății oamenilor, asupra schimbului climatic, și asupra mediului înconjurător în general, asupra destinului a trilioane de animale și asupra supraviețuirii a milioane de persoane înfometate. Acest articol și pagina web www.ProVegan.info sunt o contribuție pentru a arăta efectele surprinzător de pozitive ale alimentației vegane pentru oameni, animale și pentru climă.
    Desigur, de asemenea este important de remarcat că alimentația vegană nu înseamnă asceză, nici renunțare, dar aceasta poate însemna un cadou și pură plăcere, așa cum o demonstrează într-o formă extraordinară în cărțile de bucate și restaurantele vegane.
    La următoarea adresă veți găsi un scurt fim care însoțește prezentul articol:   www.ProVegan.info/kurzfilm-vegan  , în limba germană.

Dr. Ernst Walter Henrich

   Alimentația cea mai sănătoasă


    Dieta are un impact foarte important asupra sănătății noastre: "Suntem ceea ce mâncăm". O dietă adecvată și bine planificată ne mărește minunat posibilitățile noastre de a trăi o viață lungă și sănătoasă, menținându-ne într-o bună formă fizică. Deci, dacă dieta este atât de importantă, nu ar trebui să învățăm despre cum să mâncăm corect conform cunoștințelor despre nutriție ce ne sunt aduse la cunoștință de diferite studii științifice din lumea întreagă?

  Suntem cu toții familiarizați cu recomandările care ne îndeamnă să consumăm mai multe fructe și legume și mai puțină carne, dar cu toate acestea, carnea este încă considerată ca parte a unei diete probabil sănătoase și echilibrate.      Numeroase studii științifice au demonstrat că consumul de carne dăunează sănătății noastre. În 2015, experții OMS (Organizația Mondială a Sănătății) au evaluat peste 800 de studii științifice pe tema cărnii și a derivatelor sale, și au clasificat carnea ca fiind "carcinogenă". Consecințele dezastruoase pentru sănătate cauzate de lapte, brânză și alte produse lactate sunt mult mai puțin cunoscute, sau practic necunoscute, dar posibil chiar mai grave decât cele ale cărnii. Atunci când un dezastru natural sau un atac terorist provoacă mii de morți, se produce o consternare colectivă, totuși când pentru o proastă alimentație cu produse de origine animală, din interese de afaceri, suferă și mor milioane de oameni din cauza cancerului nimeni nu zice nimicDe ce sunt acceptate  bolile cardiace, hipertensiunea, diabetul, Alzheimer, excesul de greutate și alte boli rezultate din proasta alimentație, cu o liniște uimitoare? În timp ce populația continuă să primească informații false și înșelătoare despre ceea ce este alimentația sănătoasă, anumite sectoare industriale profită de această situație fatală.
   Medici, spitale, clinici, producători de echipamente medicale și corporații farmaceutice pot obține profituri doar dacă persoanele suferă de boli cronice și au nevoie să primească tratament. Industria de producere a alimentelor de origine animală prosperă numai dacă populația consumă produse nocive precum carnea, laptele și derivatele sale, ouăle și peștele. Problema este că consecințele pentru sănătate a unei proaste alimentații cu produse animale nu sunt vizibile imediat, aproape întotdeauna după mulți ani. Deși am asistat la progrese medicale formidabile, plătim un preț foarte ridicat pentru această situație din două motive. Pe de o parte, cresc costurile sanitare și, cu ele, prețul asigurărilor de sănătate și, pe cealaltă parte, datorită avansurilor medicale, persoanele ce se îmbolnăvesc datorită produselor de origine animală trăiesc din ce în ce mai mult timp. Cu chimioterapie, pastile, echipamente medicale sofisticate, operații și proceduri, scumpe și invazive, nu sunt tratate cauzele ci simptomele bolilor cronice. Altfel spus că primul obiectiv al medicinii moderne, nu este să genereze mai multă sănătate, ci de a crea un număr din ce în ce mai mare de bolnavi cronici, cu o mai mare speranță de viață. În acest fel deși se prelungește viața persoanelor, se prelungește de asemenea suferința lor. În realitate obiectivul medicinii responsabile în interesul persoanelor, ar trebui să fie asigurarea unei vieți cu cea mai bună sănătate, atât fizică cât și mentală. Aceasta se poate obține doar prin prevenire, adică evitând bolile cronice printr-o alimentație și o formă de viață sănătoasă. Dar cu persoanele sănătoase nu câștigă nici medicii, nici spitalele, nici industria farmaceutică, nici fabricanții de dispozitive medicale. Despre acest subiect, cardiologul Dr. Caldwell B. Esseltyn, a scris în cartea sa "Prevenirea și revenirea din bolile cardiace": Am întrebat odată un tânăr cardiolog specializat în operații, de ce nu-și trimitea pacienții la un program/curs despre alimentație, ce putea opri și inversa efectele bolilor lor. El mi-a răspuns cu o întrebare foarte sinceră: "Știați că în ultimul an am emis facturi în valoare de peste 5.000.000 dolari?"
    Atunci cine are interesul în păstrarea sănătății persoanelor? După propriile observații, nici măcar majoritatea asigurătorilor de sănătate. Pentru că nu contează cât de mult cresc costurile sistemului de sănătate, asigurații îl vor acoperii, plătind cote mai mari. Politica de asemenea se găsește în puternicele ghiare ale industriei procesării animalelor, astfel că nici pe această parte se poate aștepta să vină vreun ajutor. Din contră, publicitatea realizată de Ministrul Alimentației și Agriculturii, pentru consumul de carne și derivate (chiar după ce Organizația Mondială a Sănătății, OMS, o clasifica drept "canceroasă"), demonstrează strânsa legătură dintre politică și industria creșterii animalelor sub o formă foarte clară. În acest caz un ministru nu apără interesele sănătății poporului său, ci interesele beneficiilor industriei creșterii animalelor.
    Chiar mai mult, Organizații de nutriție, presupuse independente, însărcinate să publice recomandări oficiale despre alimentație populației, sunt finanțate în toată lumea, în mare măsură, de către industria creșterii animalelor. Se cunoaște strânsa relație dintre DGE (Societatea Germană de Nutriție) și industria alimentară. Științifici ce fac parte din aceste organizații aparent independente, primesc oferte din partea firmelor din industria cărnii, lapte și ouă, pentru a lucra ca consultanți sau să realizeze alte activități plătite cu generozitate. Ar putea acești științifici, în aceste circumstanțe, să se pronunțe împotriva produselor firmelor care îi finanțează sau beneficiază sub o formă sau alta? De asemenea în politică se acționează cu succes, reprezentanții intereselor industriei creșterii animalelor, ce deja realizează o muncă de Lobby foarte efectivă, chiar în parlamente și guverne. În acest fel legile se creează în beneficiul industriei și în defavoarea populației. Din acest motiv în lumea întreagă se mișcă sume mari de bani sub formă de subvenții pentru industria creșterii animalelor. Numai în UE în fiecare an se investesc peste 50 de miliarde de euro în subvenții pentru industria agricolă. Cea mai mare parte pentru creșterea animalelor. Se plătesc chiar prime suplimentare pentru exportarea de produse de origine animală astfel că produse ieftine de origine animală din UE inundă piața mondială și distrug existența agricultorilor în țările sărace.
    Reprezentanții industriei creșterii animalelor, sunt numiți în organismele guvernamentale ce determină și efectuează recomandările dietetice oficiale ale întregii lumi, ajungând chiar să ocupe majoritatea posturilor. Ca întotdeauna, sunt atât de bine camuflați că nu sunt recunoscuți ca atare pentru că sunt contractați ca consultanți ai industriei creșterii/prelucrării animalelor cu mari retribuții și alte activități de timp parțial, nu atrag prea mult atenția. Găsim un bun exemplu în Elveția, unde nici măcar nu s-au deranjat să ascundă legăturile cu industria creșterii animalelor: până acum puțin timp, directoarea de marketing a industriei cărnii, ocupa un post în "Comisia Federală pentru produse alimentare", ce oferea consultanță guvernului elvețian și este maxima autoritate în această țară în tot ceea ce privește recomandările dietetice oficiale. Obiectivul acestei doamne, în calitatea sa de responsabilă și director de marketing din industria cărnii, era să promoveze vânzările de carne. Ar fi de conceput să vorbească în contra cărnii și, ca atare, să afecteze interesele celor ce îi dau de muncă?
    Acesta este un sistem de manipulare legal integrat în toată lumea. Posturile din organismele oficiale ale alimentației sunt ocupate de politicieni, nutriționiști, medici, reprezentanți din presă și din marketing, ce sunt finanțați de către industria cărnii, a produselor lactate și oului. Aceste persoane sunt acelea care decid și efectuează recomandările dietetice oficiale pentru populație. Din acest motiv, aceste recomandări, destul de des, contrazic afirmațiile științificilor respectați ce deja au demonstrat efectele negative ale produselor de origine animală asupra sănătății. Doctorul T. Colin Campbell se referea la sistemul de manipulare în cartea sa în felul următor: "Știm foarte multe despre legătura dintre dietă și sănătate, dar adevărata știință este îngropată într-un mare amestec dezordonat de informație irelevantă și chiar dăunătoare, cauzată de pseudoștiință, diete la modă și propaganda industriei alimentare".              ( . . . )

   În această introducere (doar o parte din cea publicată) am încercat să vă stârnesc interesul și sper că am reușit cât de puțin, despre interesele ce sunt și acționează în jurul alimentației, medicinei, agriculturii, creșterii animalelor etc.
  Continuarea acestei scurte introduceri, în limba română, accesând linkul :

https://www.provegan.info/ro/informatii-de-baza/vegan/Lectură plăcută!

   Este multă informație de citit, diversă, bine documentată, inter-relaționată cu domeniile ce interacționează. Dacă ți se pare interesantă, distribui-o împreună cu filmul documentar care urmează. Răbdare, înțelegere și perseverență îți doresc! 

  Revenind la filmul recomandat, VEGAN 2015, îți doresc   
 Vizionare Plăcută ! 


 
  Link alternativ :  ...  https://goo.gl/7tvBmF

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************