vineri, 4 mai 2018

Rasa IA


   Bun găsit la primul documentar dintr-o serie de câteva pe tema IA, un subiect puțin abordat, despre care puține s-au zis dar și mai puține se știe, ... e secret. Dar hai să vedem prima părere, primul documentar despre IA (Inteligența Artificial) produs de ABC TV. Iată despre ce e vorba
   În acest documentar vei vedea oameni care vorbesc despre roboții care ar putea să-i înlocuiască. Vor trebui să existe mereu oameni cu experiență  pe drumuri, cred un șofer de tir. De la șoferi de tir la avocați, inteligența artificială (IA) se apropie. De fapt, este deja aici.


    Automatizarea nu va afecta câțiva muncitori, va afecta fiecare muncitor. Unii cred că generația mai tânără are probabil o idee mai bună despre încotro se îndreaptă lucrurile decât generațiile mai în vârstă. Veți vedea un concurs virtual despre cine este mai bun șofer de tir, o ființă umană sau un robot IA. Veți vedea păreri pro și contra, ale unor specialiști și alte persoane. Cu aceste documentare, te ajutăm să te pregătești să știi mai multe despre Rasa IA.

  De ce este totul posibil acum? A existat o explozie în IA acum din cauza convergenței a 4 exponențiale:
  Prima exponențială este Legea lui Moore, faptul că la fiecare 2 ani se dublează performanța computațională.
  A doua exponențială este faptul că la fiecare 2 ani avem o dublare a cantității de informații pe care o avem, deoarece aceste mașini sunt foarte flămânde de informații.

   A treia exponențială este faptul că se lucrează la IA de 50 și ceva de ani, iar algoritmii noștri au început să devină mai buni. 
   Iar cea de-a 4-a exponențială este acea că în ultimii câțiva ani, există o nouă dublare, aceea că la fiecare 2 ani, se dublează cantitățile de fonduri care intră în IA.
  Avem acum puterea computațională, avem acum informațiile, algoritmii și o mulțime de oameni care lucrează la probleme.


  1997 - Super computerul Deep Blue de la IBM îl bate pe maestrul de șah rus, Garry Kasparov.
  2016 - AlphaGo de la Google îl bate pe maestrul de Go, Lee Sedol.
  Mereu s-au folosit jocurile ca valori de referință atât între oameni, cât și între oameni și mașini.

  Cât de departe poate merge? "Inteligența Artificială totală poate însemna sfârșitul rasei umane."  - Stephen Hawking
  Există această idee interesantă că IA va exploda pur și simplu dintr-odată și ne va duce către ceea ce se numește "singularitate", în care mașinile se îmbunătățesc acum singure, aproape la nesfârșit.
  Există o mulțime de motive pentru care putem presupune că asta s-ar putea întâmpla, dar dacă se întâmplă, majoritatea celor ce lucrează în acest domeniu cred că asta este la 50 de ani distanță, poate chiar 100.

  Părere Paul Marian: Eu nu sunt convins de argumentele lor, pentru că informația existentă pe internet demonstrează un timp mai scurt. Mașinile învață mai repede decât ființele umane actuale (majoritatea inconștiente și iresponsabile), dar nu se poate ridica la nivelul unei ființe umane spirituale conștiente și responsabile, dacă facem pasul ca civilizație.        Tehnologia este un instrument, este neutră, depinde la ce o folosește cel ce o deține. Aici este soluția. 
  Ce credeți că face un cimpanzeu cu o bicicletă? Dar cu un ciocan? Oare va merge pe bicicletă și va sparge nucile de cocos cu ciocanul? Poate că da, poate că nu ...

   Eu cred că întrebarea este: care este viteza schimbării? Va fi aceasta așa de rapidă că va fi un șoc pentru sistem și va fi dificil să ne revenim? 
   Eu cred că-mi fac griji că oamenii vor deveni frustrați de asta și dacă asta va duce către inegalitate între cei avuți și cei care nu au ... și poate avem nevoie de ceva plase de siguranță pentru cei care vor cădea printre acele crăpături și nu vor fi capabili să se ridice.
   Noi ar trebui să explorăm idei cum ar fi Venitul De Bază Universal (VBU) pentru a ne asigura că toată lumea are un amortizor pentru a încerca idei noi.

   Ce să faci cu șomajul în masă?   Aceasta va fi o provocare socială majoră. (Elon Musk întărește ideea VBU: "Va fi necesar")

   Eu cred că în ultimă instanță va trebui să avem vre-un fel de VBU. Nu cred că vom avea de ales. Eu cred că este bine că experimentăm și ne uităm la diverse lucruri și cred că nu știm răspunsul încă pentru ceea ce va fi eficient.

   Stimulanta IA ne promite oportunități spectaculoase, dar și multe riscuri.
  
 Vizionare Plăcută !

Link 1


Link 2


  Link alternativ :  ...  AICI .

  Cu Lumină în Pace și Iubire !
  Paul Marian PolMar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ȚINE MINTE:

Sunt răspunzător pentru ceea ce scriu, dar nu răspund pentru ceea ce tu crezi că ai înțeles ... Nu mă crede! Cercetează, investighează și crede-te pe tine însuți.

Despre Publicitate :

Vă cer scuze pentru agresivitatea și conținutul publicității, în unele cazuri, dar este o practică generalizată în acoperirea cheltuielilor și generarea de venituri, ale hostingurilor video.


Linkuri căzute

- Wow ! ... , foarte multe linkuri video din anii 2013-2015 sunt căzute, vă cer scuze, ca rezolvare voi actualiza unele linkuri, puțin câte puțin, și voi actualiza restul postărilor importante în 2017-2018, rămâne de văzut ce-i mai convenabil pentru fiecare postare. Mulțumesc!
* Și continuă ... actualizarea linkurilor ... Nu știu cât durează ...
În funcție de timpul disponibil pentru aceasta ...

* Ultima actualizare linkuri căzute: 10.10.2019 *

*********************************************************************
* Proiectele Cunoașterea este Universală & Cunoaște și Conștientizează vor fi inaugurate în perioada 2018-2019. Acestea vor avea prioritate de atenție, energie și timp, pentru traducerile din engleză și spaniolă în română ce vor fi postate acolo. Fac ceea ce pot în armonie cu mine însumi. Mulțumesc pentru înțelegere. *
*********************************************************************